seo advies

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing bestaat uit twee onderdelen. Je hebt SEO en SEA. Oftewel zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Het grote verschil tussen de twee is dat de ene gratis is en de ander kost geld. In de praktijk zie je vaak dat allebei de manieren geld kosten omdat het gratis gedeelte, SEO, vaak wordt uitbesteed op basis van een SEO advies. Wat houden SEO en SEA eigenlijk in? Bij zoekmachine adverteren ga je advertenties maken die gekoppeld zijn aan zoekwoorden. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op zoekmachine marketing dan zal diegene eerst 3 á 4 advertenties zien. Deze advertenties bevatten een titel met een beschrijving, dit valt onder SEA. De resultaten die onder de advertenties staan zijn organische zoekresultaten, dit is te bereiken met SEO.

SEO pakketten

Zoekmachine optimalisatie is dus erg belangrijk om hoger te scoren in zoekmachines. Wanneer je dit niet goed op orde hebt zal je waarschijnlijk weinig organisch verkeer hebben. SEO is erg belangrijk, sommige bedrijven hoeven niet eens te adverteren omdat ze al enorm veel klanten binnen halen door SEO. Vaak doen de bedrijven dit dus niet zelf maar sluiten ze SEO pakketten af bij specialisten. Waarom? SEO kost enorm veel tijd en is lastig als je er geen kennis of verstand van hebt. Waarom zou je voor een pakket kiezen en niet voor een abonnement? Elke website is anders en waarom zou elke SEO het zelfde moeten zijn. Bij een pakket op maat wordt goed gekeken naar de behoefte van de klant. Wanneer technische SEO al goed voor elkaar is hoeven hier natuurlijk geen uren meer aan worden besteed, dat zou zonde zijn.

SEO zelf doen

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf de SEO te doen. Meestal is dit lastig omdat je bijvoorbeeld voor linkbuilding een enorm linkbuilding netwerk nodig hebt en veel tijd. Ook moet je verstand hebben van technische SEO, zoekwoorden onderzoeken, content creatie en nog veel meer. Wanneer je dit allemaal zelf kan zou je kunnen overwegen om het zelf te doen. Denk dan wel aan de kosten die erbij kunnen komen voor bepaalde tools.