vastgoed financiering

Alles over rente bij een zakelijke lening

Om te kunnen groeien met je bedrijf zijn er investeringen nodig. In veel gevallen gaan de ambitieuze plannen veel geld kosten voordat ze geld gaan opleveren. Om dit geld direct voorhanden te hebben zijn aanbieders van zakelijke leningen die ondernemers kunnen voorzien van een passende lening. Voor een zakelijke lening is het belangrijk dat jouw onderneming kredietwaardig is. Financieel solide bedrijven krijgen sneller een lening, omdat het risico voor de uitgever van de lening kleiner is. Daarnaast is om dezelfde reden de leeftijd van je bedrijf ook belangrijk.

rente zakelijke lening

Weten waar je aan toe bent met een zakelijke lening

Een zakelijke lening wordt als de meest gebruikelijke vorm van lenen gezien. Deze lening is geschikt voor het financieren van bijvoorbeeld een inventaris, verbouwing of overname van een bedrijf. Er zijn meerdere online aanbieders van zakelijke leningen, meestal worden er zakelijke leningen aangeboden tot €1.000.000. In tegenstelling tot online aanbieders is dit bedrag bij banken vaak het minimum bedrag. Voor online aanbieders varieert de rente voor een zakelijke lening tussen de 1,5% en 8,9%. Een zakelijke lening is vooral geschikt voor grote investeringen die bedoeld zijn voor de lange termijn. Door een vaste looptijd en rente weet je als ondernemer direct waar je aan toe bent.

Voor de flexibele ondernemer is er het zakelijk krediet

Naast een zakelijke lening bestaat er ook het zakelijk krediet. Deze vorm van lenen kan je vergelijk het het rood staan bij de bank. Door de verstrekker van het krediet krijg je toegang tot een bepaald bedrag. Dit bedrag hoef je niet in één keer uit te geven. De hoogte van het zakelijk krediet kan zeer uiteen lopen, tussen de €10.000 tot €2.000.000 is het mogelijk om een zakelijk krediet te krijgen. Het rentepercentage varieert van 4% tot 25,2%. Deze flexibele variant van lenen is ook een duurdere variant. De rente zakelijke lening of een zakelijk krediet varieert door verschillende factoren. Zo heeft elke online aanbieder of bank een eigen rente. Daarnaast zijn de looptijd, de hoogte van het bedrag en de zekerheid van het voldoen aan de maandelijkse lasten factoren die bijdragen aan een rentepercentage.