hypotheek advies utrecht

Lening aanvragen? Welke kredietverstrekker is de beste?

Op zoek naar een persoonlijke lening, maar weet u niet waar te beginnen? Wanneer u besluit een lening af te sluiten, betekent dit dat u eerst grondig onderzoek moet doen. Een lening aanvragen is natuurlijk altijd spannend. Hoe weet u nu welke kredietverstrekker de beste is en welke kredietverstrekker het beste bij u past? Waar moet u op letten om niet in de val te lopen en voor een verkeerde lening te kiezen? 

Een lening aanvragen? Kijk naar de totale kosten

Uw geldschieter moet u duidelijk informeren over de rente die u betaalt over de looptijd van de lening. De totale kosten worden beïnvloed door uw betalingstermijn en door hoe vaak de rente hierover wordt berekend. Omdat u de leenkosten graag zo laag mogelijk wilt houden, is het logisch te zoeken naar de lening die de laagste kosten met zich meebrengt. Inclusief rentetarieven. Zoek naar een lening welke het voordeligst voor u is met betrekking tot uw persoonlijke situatie. 

Als u weet wat de totale rente is die u gaat betalen, kunt u een betere keuze maken met betrekking tot een lening die u het allerminste zal kosten. In plaats van u alleen te concentreren op voordelige maandelijkse betalingen of jaarlijkse uitgaven,

Lees de kleine lettertjes

U zult de kleine lettertjes moeten lezen bij elke lening die u overweegt om alle kleine details te weten te komen die tot extra kosten kunnen leiden. Sommige kredietverstrekkers rekenen, bijvoorbeeld, boetes bij vervroegde aflossing. U zou dus uiteindelijk meer betalen voor de lening als u deze eerder zou willen afbetalen, dan voor een vergelijkbare lening zonder kosten voor vervroegde aflossing. Daarnaast passen sommige kredietverstrekkers de tarieven vaker aan dan andere; dat de tarieven tijdens de terugbetalingstermijn regelmatig stijgen.

U wilt een volledig inzicht in uw lening kunnen krijgen, zodat u alle risico’s en mogelijke kosten kent. Alleen dan kunt een goed geïnformeerde keuze maken over welke kredietverstrekker de beste is.